Blootstelling aan schadelijke elementen.

Waarom verdient dat onze aandacht?

Binnen de papier- en kartonindustrie komt blootstelling aan schadelijke elementen meer voor dan we vaak denken. Schadelijke elementen kunnen onze industrie binnenkomen doordat we stoffen gebruiken voor productie (hulpstoffen, inkten of lijmen) of onderhoud (smeermiddel of schoonmaakmiddel), maar ook doordat deze onbedoeld worden gecreëerd (trillingen, geluid, H2S of DME).

Doordat werknemers hiermee te maken kunnen krijgen, is het van belang om als bedrijf de juiste beheersmaatregelen te nemen. De risico’s en gevolgen van blootstelling aan schadelijke elementen zijn niet terug te vinden in ongevallenstatistieken, maar blootstelling kan wel gevolgen hebben voor de gezondheid van werknemers.

Om meer informatie te geven en kennis te kunnen delen over de risico’s, blootstelling en beheersmaatregelen heeft de landelijke arbo-dag vanuit het Verbond PK als thema ‘blootstelling aan schadelijke elementen’. Op woensdag 5 april heten we je van harte welkom in de Burgers’ Zoo in Arnhem om een leerzame dag te hebben samen met andere geïnteresseerden uit onze sector. Tot dan!

Rosanne Hertzberger
Rosanne Hertzberger
Dagvoorzitter

Arbo-dag onder leiding van dagvoorzitter Rosanne Hertzberger

De landelijke arbo-dag op woensdag 5 april staat onder leiding van Rosanne Hertzberger. Rosanne is microbioloog en onder andere bekend als columniste van NRC. Als microbioloog houdt ze zich bezig met de bestudering van micro-organismen, die invloed (kunnen) hebben op het menselijk lichaam. Op deze manier sluit haar achtergrond naadloos aan op het thema van deze dag.

Bekijk het LinkeIn-profiel van Rosanne Hertzberger

In het Verbond PK werken onderstaande organisaties samen: