Waarom een handletselcampagne!

Handletsel staat op nummer 1 als het gaat om de gevolgen van ongevallen binnen de papier- en kartonindustrie. Meer dan voldoende reden om aandacht te vragen voor dit onderwerp binnen jouw bedrijf en veilig werken met de handen op de agenda te zetten en te houden. Binnen onze sector wordt hard gewerkt aan veiligheid, maar er is ook nog altijd veel te doen.

Daarom starten we met de handletselcampagne, een initiatief naar een veiligere werkomgeving gericht op situaties binnen het bedrijf waar gewerkt wordt met de handen. Werken met de handen komt meer voor dan gedacht en de risico’s die je daarbij loopt, worden vaak onderschat. Denk daarbij aan risico’s als snijden, beknellen en het gebruik van chemicaliën.

Het Verbond PK zorgt voor de begeleiding tijdens het traject, maar jouw bedrijf moet zelf aan de slag. Zo is een toolkit opgesteld die als leidraad voor de handletselcampagne dient, zodat de preventiemedewerker de campagne kan draaien. Door het volgen van de toolkit en gebruik te maken van het beschikbaar gestelde beeldmateriaal, kan binnen jouw bedrijf een succesvolle campagne worden gedraaid. Zo maken we jouw bedrijf extra veilig!

Download je campagnemateriaal

Als je het campagnemateriaal per post hebt ontvangen kun je van start gaan. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken kun je hieronder aanvullend campagnemateriaal downloaden. Bijvoorbeeld een PDF van de toolkit die je eenvoudig kunt mailen naar je collega’s en ook een voorbeeld van een Word-template om je eigen ervaringen voor de Wall-of-fame op te maken zodat je die A4 formaat kunt printen. Tevens hebben we ook sheets voor je narrowcasting systeem gemaakt, deze komen overeen met de stappen van de campagne zoals die zijn omschreven in de toolkit.

Handelsletselcampagne Leaflets
A5 Leaflets
Word template
Wall of Fame
Sheets narrowcasting
Introductie PPT
Excel-lijst voor inventarisatie
Excel-lijst voor quick scan
Excel-lijst voor TRA
Excel-lijst voor PBM-matrix
Word-template voor werkinstructie
PPT-toolbox voorkomen handletsel

Promotiemateriaal voor de handletselcampagne

Het Verbond PK heeft een complete set promotiemateriaal ontwikkeld, waarmee de aangemelde bedrijven zelf hun handletselcampagne kunnen draaien. Deze set bestaat uit de volgende materialen:

Toolkit
Brochure: de handleiding voor een succesvolle (handletsel-) campagne
Posters
4 verschillende posters (formaat: 70 x 100 cm)
Leaflets
8 verschillende leaflets (formaat: A5)
Wall of fame poster
Stevige poster voor het delen van oplossingen (formaat: 100 x 70 cm)
Beelden voor narrow casting
Digitale berichten voor op de schermen

Aanmelden voor deelname aan de handletselcampagne

Wil jij deelnemen aan deze campagne, stuur ons dan een e-mail (via onderstaande link) en je ontvangt van ons binnen enkele weken een specifieke aanvraag zodat we een passend pakket aan campagnemiddelen naar je toe kunnen sturen.

JA, ik meld mij graag aan voor de handletselcampagne.

    Lifesize Poster