Arbo Update Verbond PK juni 2017

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een nieuw uiterlijk voor het Verbond Papier & Karton. Een nieuw logo, een uitnodigende huisstijl, een gerestylde nieuwsbrief en een frisse website waarop je een keur aan informatie vindt over veilig werken. We wensen je veel leesgenot!

Gedragscode:
Hulp bij veilig werken

Veilig werken schrijven we in onze sector met hoofdletters. Dat doen we gezamenlijk, bijvoorbeeld met initiatieven als safety checks. Om bedrijven handvatten aan te reiken hun eigen visie op veiligheid te formuleren of aan te scherpen, verscheen de gedragscode ‘Eén doelstelling – nul ongevallen’. Alle arbo-coördinatoren ontvingen er een aantal. De code is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Mocht u meer exemplaren willen ontvangen, neem dan contact op met Erwin Heijnsbroek. Uiteraard vindt u de code ook op de vernieuwde website van het Verbond Papier & Karton.

Nieuw jasje Verbond PK

De afgelopen maanden hebben we samen met Schellekens Creatieve Communicatie gewerkt aan een nieuw uiterlijk voor het Verbond Papier & Karton. Een nieuw logo, een uitnodigende huisstijl, een gerestylde nieuwsbrief en een frisse website waarop je een keur aan informatie vindt over veilig werken. Het is nog niet af: de komende tijd werken we door aan verdere verbetering. Heb je suggesties, laat ze ons weten. Veel leesgenot!

Klik hier voor de nieuwe website: www.verbondpk.nl

DS Smith Packaging wint Kartoflex Arbo-trofee

De Kartoflex Arbo Trofee is dit jaar een prooi voor DS Smith Packaging in Almelo.
Dat werd bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering eerder dit jaar. Ook Angleboard VAC en Koninklijke Verpakkingsindustrie Stempher waren genomineerd. De jury roemt DS Smith omdat het bedrijf voortvarend werkt aan betrokkenheid bij veiligheid, bijvoorbeeld met een meldingssysteem voor onveilige situaties. Directeur Edgar Bloem is trots: ‘we dagen mensen uit zaken te melden en dat werpt zijn vruchten af.’

Jaarverslag VNP – safety check in beeld

Eind mei verscheen het VNP-jaarverslag waarin uiteraard een artikel over veilig werken is opgenomen. Naast een overzicht van het voorbije arbo-jaar (met een lichte stijging van het aantal ongevallen met verzuim) wordt ruim aandacht besteed aan safety checks. Middels een fotoreportage – met René Detmers en Wim Slagter in de hoofdrol – krijgt de lezer een indruk uit welke onderdelen een check bestaat en waarop gelet wordt. Een handig hulpmiddel voor iedereen die meer willen weten over ons veiligheidsbeleid.

Smurfit Kappa Roermond Papier wint VNP Arbo-bokaal

De Arbo-bokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan de papier- en/of kartonproducent die het beste scoort op ziekteverzuim, arbo en veilig werken. Met het programma ‘Picobello’ werkt Smurfit Kappa Roermond Papier aan veiligheidsgedrag, waarin speciale aandacht is voor de middengroep leidinggevenden. Daarnaast is er continue aandacht voor afscherming van (kwetsbare plekken van) machines. De tweede plek is voor DS Smith Paper De Hoop, terwijl Coldenhove Papier derde werd. Van harte gefeliciteerd!