ARBO-Update

oktober 2017

Duurzame inzetbaarheid hoog op agenda

Het onderwerp ‘Duurzame Inzetbaarheid’ staat ook bij het Verbond PK hoog op de agenda. Aandacht voor arbeidsomstandigheden helpt mensen inzetbaar te houden, door aandacht te besteden aan bijvoorbeeld goede werkplekinrichting en aan het voorkomen van ongevallen. Er is meer te doen op dit gebied, want ook vitaliteit van medewerkers is bepalend voor de manier waarop bedrijven verder kunnen verbeteren.

De komende maanden breiden we de initiatieven vanuit Duurzame Inzetbaarheid verder uit. Hierbij wordt per brancheorganisatie bepaald hoe we aansluiten op initiatieven die op brancheniveau spelen en hoe we kunnen afstemmen met initiatieven die bijvoorbeeld door de HR-groep zijn gestart.

Module oplosmiddelen krijgt update

De Arbocatalogusmodule ‘organische oplosmiddelen’ is toe aan een update. De afgelopen jaren veranderde de wet- en regelgeving voor het werken met oplosmiddelen aanzienlijk, onder andere door invoering van het grenswaardenstelsel. Daarnaast nam het veiligheidsbewustzijn in de sector toe en ontstond meer aandacht voor het vakgebied.

De komende maanden actualiseren we de teksten in de Arbocatalogus oplosmiddelen, zodat de inhoud aansluit op de huidige wet- en regelgeving. Het doel is te komen tot een module die aansluit bij de realiteit en mogelijkheden in de aangesloten bedrijven, maar tegelijkertijd duidelijk aangeeft hoe binnen de huidige wet- en regelgeving met oplosmiddelen moet worden omgegaan.

Kartoflex Arbo Commissie uitgebreid

De Kartoflex Arbo Commissie (KAC) is de afgelopen maanden uitgebreid. De commissie vergadert viermaal per jaar en is uitgegroeid tot een praktische netwerkgroep van enthousiaste KAM-functionarissen. Nieuwe leden traden toe, waardoor nog meer kennis en informatie wordt uitgewisseld.

Een aantal leden is tevens safety checker en deelt – binnen de vertrouwelijkheidsafspraken – de ervaring die tijdens de bedrijfsbezoeken wordt opgedaan.

Heb je belangstelling voor de KAC of wil je als safety checker aan de slag? Meld je dan aan bij het secretariaat.

 

Coldenhove Papier bij ‘Ondernemen doe je zo’ op RTL7

Veilig werken bij Coldenhove op RTL7

Vorige week was in het RTL-programma ‘Ondernemen doe je zo’ een item te zien over de manier waarop Coldenhove Papier werkt aan een zo veilig mogelijke werkvloer. Het item bekijk je hierboven.

Ga naar de website van het Verbond PK

Copyright © *Juli_2017* *|Verbond PK*, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp

 

 

 

This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Verbond Papier & Karton · Kruisweg 761 · Hoofddorp, NH 2132 NE · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp